Lysan Zanglespraktijk - Zanglessen voor wie iets nieuws uit de eigen stem wil halen
RSS

Recente posts

Organiseren maar...
Dat is lang geleden
Even bijkletsen
Zo is het leven
Euforie

Categorieën

Gezondheid
Inspiratiebronnen
Reilen en zeilen
Welkom
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Inspiratiebronnen

Dat is lang geleden

Ja, dat is verschrikkelijk lang geleden dat ik een stuk voor mijn blog heb geschreven. Alsof er niet enorm veel gebeurd is...
Om te beginnen volg ik sinds de zomer zelf weer af en toe zanglessen, bijHenrike Hendriksonin Amsterdam. Zij geeft les volgens de Methode Lichtenberg, en dat is werkelijk een nieuwe ontdekking voor mij. Het gemak waarmee ik nu weer af en toe zing is een feest. En ik ben natuurlijk al druk bezig ook mijn leerlingen hiermee kennis te laten maken. Zingen terwijl je naar je eigen klank luistert, in plaats van druk bezig te zijn die klank aan te sturen.

Zo is het leven

Wat kan er toch veel gebeuren in korte tijd. Is het niet buiten een mens, dan wel van binnen…. Gisteren zong ik in een kerkdienst ter gelegenheid van Hemelvaart in het UMC Utrecht. Deze dienst had voor mij wel een speciaal tintje, want ik had net de dag tevoren gehoord van het overlijden van mijn vroegere yogaleraar, Franklin van Vliet, op 49-jarige leeftijd. Niet alleen heb ik vier jaar lang yogales van hem gehad, Franklin was ook zanger en in het verleden hebben we verschillende malen in de kerkdiensten van het UMC samen gezongen als de organiste voor Kerst- of Paasvieringen een kwartet had geformeerd.

Nieuwe inspiratie

Een nieuw jaar vol frisse moed!
Zo heb ik meteen maar een leerlingenuitvoering op de rails gezet, voor zaterdag 28 april. Het begin van de meivakantie, dus er zijn wat mensen verhinderd, maar ik heb goede hoop dat het weer een enthousiaste middag wordt.
Verder was ik gisteren bij een zeer inspirerend concert van countertenor Andreas Scholl. Nou ja, concert... eigenlijk was het een hele show, met lichtbeelden, een acteur die de liedteksten in het Nederlands voordroeg en uitspeelde, tafels en stoelen op het toneel, en Scholl zong de sterren van de hemel.

Inspiratie

De laatste weken heb ik weer langs veel kanten inspiratie opgedaan voor mijn lessen. 
Allereerst dankzij een boek dat ik iedereen kan aanraden:Jouw ziel wil zingenvanJan Kortie. Jan Kortie is geen zangpedagoog maar hij is een ster in mensen aan het zingen zetten, niet voor het mooi, maar vanuit hun ziel. Zingen als expressie van je diepste wezen. Ik overweeg zelf ook eens een workshop bij hem te gaan volgen.
Verder was er niet zo lang geleden een interview op de radio met de alt Jard van Nes, die al een aantal jaren geleden met haar zangcarrière stopte om zich helemaal op het lesgeven toe te leggen.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint