Lysan Zanglespraktijk - Zanglessen voor wie iets nieuws uit de eigen stem wil halen
RSS

Recente posts

Organiseren maar...
Dat is lang geleden
Even bijkletsen
Zo is het leven
Euforie

Categorieën

Gezondheid
Inspiratiebronnen
Reilen en zeilen
Welkom
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Organiseren maar...

Ik moet me maar even niet afvragen hoe lang het geleden is sinds mijn vorige blog… te lang, in elk geval. En eigenlijk is het dan absurd dat ik juist nu weer wat schrijf. Terwijl ik tot over mijn oren in de organisatie zit van zowel mijn leerlingenuitvoering als mijn cd-presentatie. 

De leerlingenuitvoering, dat is in zekere zin natuurlijk routine, een jaarlijks terugkerend feestje waar ik wel veel werk aan heb, maar als de te zingen muziek eenmaal is uitgezocht, zijn het vooral de leerlingen die aan de slag moeten met instuderen. Natuurlijk, er blijft voor mij nog genoeg te doen: affiche en programmaboekje maken, bladmuziek reproduceren voor de pianiste (soms moet dat noot voor noot in de computer worden ingevoerd omdat het een toontje lager moet klinken), repetitieroosters maken, proberen mensen die samen iets gaan zingen, op één moment bij elkaar te krijgen om te oefenen… Dit jaar lijkt vooral dat laatste erg lastig. Probeer maar eens zes volwassenen met drukke bezigheden allemaal hetzelfde gaatje in hun agenda te laten vinden. Ook haakten enkele deelnemers in de afgelopen week nog af. Gezien de lengte van het programma is dat niet zo’n ramp, er doen genoeg mensen mee, maar als het gaat om meerstemmige stukken, moet er ook vervanging worden gevonden. Dat kan ik wel vaak zelf doen, maar dat is niet altijd meest charmante oplossing. Gelukkig lijkt ook dat aardig op zijn plek te gaan vallen. 
Voor wie nieuwsgierig is geworden: de leerlingenpresentatie is op zaterdagmiddag 5 april om 16.00 uur in de Parklaankerk in Driebergen (Parklaan 7). Iedereen is van harte welkom! 

En dan is er mijn cd-presentatie. Dat is helemaal nieuw voor me. Ik heb vorig jaar subsidie gekregen om een cd uit te geven, en dat geld heb ik gebruikt om de live-opnames van verschillende concerten te laten bewerken tot een uitgeefbaar geheel. Muziek van Hildegard van Bingen, waarbij ik niet alleen zing maar mezelf ook vaak op de harp begeleid. Heel bijzonder dat ik deze kans heb gekregen. Maar hemel, zelfs als er geen enkele opname meer gemáákt hoeft te worden omdat de concerten al opgenomen zijn, wat komt er dan toch nog veel bij kijken! Opnames vergelijken: welke versie van dit lied komt het beste uit de verf? En dan vooral bij het compileren geen vergissingen maken. Daarbij heb ik me af en toe flink moeten verbijten – wat me tijdens een optreden nauwelijks opvalt maar op zo’n opname heel hoorbaar is, is gehoest. Werkelijk godgeklaagd, hoe ongegeneerd en hardop mensen durven te hoesten bij zo’n intiem concert, nog versterkt door de galm in de kerk. Of tijdens het zingen de kerk uitgaan (haha) en dan de zware houten deur met een klap dicht laten vallen. Dergelijke bijgeluiden zijn bij het bewerken maar deels weg te werken, anders wordt de muziek zelf doffer. 
Vervolgens een cd-boekje maken, toelichtingen, liedteksten en vertalingen. Dat schrijven is natuurlijk wel mijn pakkie-an. Leuk om te doen. Wel ook hier goed opletten: staat alles erin, is het Latijn goed gespeld en vertaald? Dat laatste heeft mijn vader gelukkig grondig nagekeken, heel erg fijn. Daarna had ik gelukkig ook een goed team dat mijn teksten tot een mooi leesbaar boekje bewerkte, inclusief afbeeldingen van Hildegard en een paar mooie foto’s van mijzelf. We hebben wel af en toe flink gelachen om de grote hoeveelheid misverstanden die bij dit proces opdoken. Soms dacht ik echt: weer verkeerd begrepen – het wordt nóóit goed. 
Nou, inmiddels heb ik een proef-cd in huis die eruit ziet zoals het gaat worden. Dat is wel een heel prettig gevoel. Ik moet er telkens even naar kijken… 

Op zondag 23 maart presenteer ik de cd voor publiek, en zal hij ook voor het eerst te koop worden aangeboden – nadat ik het eerste exemplaar heb aangeboden aan Reinier van der Lof, degene die mij zo’n beetje ‘ontdekt’ heeft in dit repertoire. Natuurlijk zal ik dan ook wat stukken van de cd zingen en spelen. Ook dit feestje vindt plaats in de Driebergse Parklaankerk, want de akoestiek en de sfeer zijn hier heel prettig. Maar voor het zover is moet er nog veel gebeuren. Affiche maken en verspreiden, persberichten schrijven en versturen (en waarheen allemaal? Telkens bedenk ik weer nieuwe doelgroepen). Mijn liederen nog eens goed oefenen, want het laatste concert is alweer een tijdje geleden. Ergens is het ook gekkenwerk om die twee presentatie zo kort op elkaar (twee weken) te organiseren, maar dat waren net geschikte data dat de kerk nog vrij was. En ik heb er ook wel heel veel zin in. 
O ja, ik moet ook nog wat vrijwilligers zien te vinden om me op beide dagen bij te staan in de keuken, met vervoer  en bij het verkopen van de cd (dus wie zich aangesproken voelt… laat me weten!). 

Die cd gaat trouwens € 18,50 kosten (incl. verzendkosten) maar tot en met de leerlingenuitvoering betaal je in de zaal een reductieprijs van € 15,-. Dus grijp die kans, zou ik zeggen.

4 Reacties op Organiseren maar...:

Comments RSS
Ria Goris on donderdag 27 maart 2014 15:36
Prachtige CD Lysan, jammer dat ik niet bij de presentatie kon zijn. En dan dat mooie tekstboekje!
Reageren op een reactie


replica omega watches on maandag 24 december 2018 08:55
Thank you for posting such a great and valuable information regarding Effective ways to boost up your metabolic rate
Reageren op een reactie


repliche gucci borse on maandag 31 december 2018 04:16
Hi Buddy, Your Blog' S Design Is Simple And Clean And I Like It.link
Reageren op een reactie


usati orologi on zaterdag 30 maart 2019 07:46
keen Jailbreaking the iPhone devices has become necessary to get freedom from the tight policies of the Apple
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint