Lysan Zanglespraktijk - Zanglessen voor wie iets nieuws uit de eigen stem wil halen
RSS

Recente posts

Organiseren maar...
Dat is lang geleden
Even bijkletsen
Zo is het leven
Euforie

Categorieën

Gezondheid
Inspiratiebronnen
Reilen en zeilen
Welkom
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Allerlei

Het is op het moment lekker druk. Natuurlijk met de voorbereidingen voor de leerlingenuitvoering, deze week zijn de eerste gezamenlijke lessen gepland voor het oefenen van duetten, en daar heb ik altijd erg veel plezier in, dus daar verheug ik me op. Verder beginnen ook de nieuwe leerlingen wat vertrouwd te raken, we beginnen elkaar te leren kennen en dat is plezierig. Praktisch is er het een en ander gebeurd. Niet alleen heb ik nu een flink drukker rooster, ik zoef nu naar de lespraktijk toe (en na de lessen weer naar huis) op mijn soepele nieuwe fiets. Verjaardagscadeautje van mijn moeder (tja, ik werd dan ook 50). Verder is het af en toe nog wennen aan de nieuwe automatische deur die Chris heeft laten installeren, maar ik vind het zelf wel erg makkelijk (behalve hem van buiten met de sleutel en de hand openen, dat gaat zwaar). Mijn zoekgeraakte vest is nog niet boven water, ik pijnig mijn hersens om te bedenken waar het kan zijn, het hing al maanden vrijwel ongebruikt aan de kapstok in de serre. In de zomermaanden hang ik het over de harp om de snaren tegen de zon te beschermen, en heel af en toe trek ik het zelf eens aan. Het lijkt erbij te horen, eens in de zoveel tijd verdwijnt er iets spoorloos. Zo ben ik eens een veelgebruikt lesboek kwijtgeraakt. Maar ook vond ik laatst een duet terug dat ik al twee jaar als verloren beschouwde… dus wie weet, komt ook het vest nog te voorschijn. Afgelopen donderdag heb ik een inspirerende workshop gevolgd bij Jan Kortie, waar ik onder meer voor ‘publiek’ (mijn mede-workshoppers) geïmproviseerd heb, spannend maar erg leuk. Velen van jullie zullen de komende weken wel het een en ander uit deze workshop aangereikt krijgen – alles begint met het zeggen van JA op zoveel mogelijk manieren (volumes, toonhoogtes, intonaties, etc.), op zoek naar de manier die voor jou nu klopt. Daarin komt je eigen persoonlijke stem te voorschijn. In mijn vorige bericht meldde ik al dat ik de achtjarige Lieke gecoacht heb, waarna ze de halve finale van Kinderen voor Kinderen won en nu voor de Provincie Utrecht gaat uitkomen in de televisiefinale. Voor wie het in de Nieuwsbode gemist heeft: de uitzending is a.s. zaterdag 7 april om 17.45 uur op Nederland 3. Kijken hoor! Vanmiddag trof ik in het dorp Maria, de eigenaresse van het atelier waar ik elke zomer mijn ZomerZangVierdaagse geef. Ze vertelde dat het atelier verbouwd gaat worden (het dak moet nodig vervangen, en dat belooft een flinke klus te worden). Zoals dat gaat met aannemers en met klussen die het van mooi weer moeten hebben, is dat lastig vooruit in te plannen. Omdat er zowel bij haar als bij mij nog andere factoren meespelen die een planning moeilijk maken, hebben we besloten dat er deze zomer geen ZomerZangVierdaagse komt. We slaan gewoon een jaartje over en hebben dan volgend jaar  een prachtig vernieuwde ruimte tot onze beschikking. Ik denk nog na of ik misschien iets anders organiseer, eventueel op een andere plek, maar dat is nog een heel vaag plan. Voorlopig gaat mijn aandacht natuurlijk vooral naar de voorbereidingen voor de uitvoering op 28 april. De affiche is klaar (met dank aan Manuela!), de muziek is naar de pianiste opgestuurd en iedereen is druk aan het studeren. En zondag, eerste Paasdag, zing ik samen met Patricia, mijn eerste en belangrijkste zanglerares, duetten in een kerkdienst in het UMC. Wij maken allebei deel uit van een groep die om beurten tijdens de zondagsdiensten in het ziekenhuis de voorzang verzorgen (wordt altijd zeer gewaardeerd door patiënten en familie), en het is inmiddels een traditie geworden dat we met hoogtijdagen samen zingen. Deze keer heb ik gekozen voor enkele delen uit een mis van Paul Chris van Westering. Zeg je nu: nooit van gehoord? Hij zette Annie Schmidts versjes op muziek, zoals Dikkertje Dap, Een tante en een oom in Laren, Het Fluitketeltje en Stekelvarkentjes Wiegenlied. Dat is even heel andere koek… Een fijne passie- en paastijd toegewenst met veel muziek!

0 Reacties op Allerlei:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint