Lysan Zanglespraktijk - Zanglessen voor wie iets nieuws uit de eigen stem wil halen
RSS

Recente posts

Organiseren maar...
Dat is lang geleden
Even bijkletsen
Zo is het leven
Euforie

Categorie├źn

Gezondheid
Inspiratiebronnen
Reilen en zeilen
Welkom
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Nieuwe inspiratie

Een nieuw jaar vol frisse moed!
Zo heb ik meteen maar een leerlingenuitvoering op de rails gezet, voor zaterdag 28 april. Het begin van de meivakantie, dus er zijn wat mensen verhinderd, maar ik heb goede hoop dat het weer een enthousiaste middag wordt.
Verder was ik gisteren bij een zeer inspirerend concert van countertenor Andreas Scholl. Nou ja, concert... eigenlijk was het een hele show, met lichtbeelden, een acteur die de liedteksten in het Nederlands voordroeg en uitspeelde, tafels en stoelen op het toneel, en Scholl zong de sterren van de hemel... oei, ik verschreef me bijna en wilde tikken: 'hij zong de stemmen van de hemel'. Hoe dan ook, een meesterlijke voorstelling met muziek en teksten van de veertiende-eeuwse Minnesanger Oswald von Wolkenstein - de eerste die heel expliciet autobiografisch werkte. Zo stond in 1 lied letterlijk de tekst "Ich, Wolkenstein".
Een nieuwe ontdekking voor mij was zangeres/harpiste Miriam Andersén, die hem vaak begeleidde en zelf ook zeer prachtig zong, soms solo, soms samen met Scholl - een fraaie combinatie.
Minder leuk nieuws uit de zangwereld is dat bariton Thomas Quasthoff aankondigde met zingen te stoppen. Quasthoff was al een van mijn grote voorbeelden tijdens mijn studietijd, een heel gemis dus.   En dan heb ik het nog niet eens gehad over het overlijden van zangeres Montserrat Figueiras, eind vorig jaar. Haar unieke stemgeluid, gespecialiseerd in het repertoire van middeleeuwen en renaissance, zullen we ook node missen.
Des te meer reden om zelf enthousiast te blijven zingen. Wel, aan mij zal het niet liggen...


0 Reacties op Nieuwe inspiratie:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint