Lysan Zanglespraktijk - Zanglessen voor wie iets nieuws uit de eigen stem wil halen
RSS

Recente posts

Organiseren maar...
Dat is lang geleden
Even bijkletsen
Zo is het leven
Euforie

Categorie├źn

Gezondheid
Inspiratiebronnen
Reilen en zeilen
Welkom
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Inspiratie

De laatste weken heb ik weer langs veel kanten inspiratie opgedaan voor mijn lessen. 
Allereerst dankzij een boek dat ik iedereen kan aanraden: Jouw ziel wil zingen van Jan Kortie. Jan Kortie is geen zangpedagoog maar hij is een ster in mensen aan het zingen zetten, niet voor het mooi, maar vanuit hun ziel. Zingen als expressie van je diepste wezen. Ik overweeg zelf ook eens een workshop bij hem te gaan volgen.
Verder was er niet zo lang geleden een interview op de radio met de alt Jard van Nes, die al een aantal jaren geleden met haar zangcarrière stopte om zich helemaal op het lesgeven toe te leggen. Zeer interessant wat zij allemaal te zeggen had. Ik heb het interview opgenomen, wie interesse heeft voor een mp3-tje ervan, mag dat laten weten.
Tenslotte een interview uit Trouw dat ik deze week kreeg doorgegeven. Geïnterviewd werd zangpedagoge Margreet Honig, hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook zij had veel mooie uitspraken. Wat dacht je van het volgende: Zingen klinkt het allermooist als je een zingend mens hoort en geen zanger. Daarmee wijst zij eigenlijk dezelfde kant uit als Jan Kortie: als je ziel niet bij het zingen betrokken is, kan het nog zo knap zijn wat je doet, maar bereik je je publiek niet echt. Ook ik word vaak het meest geraakt als iemand echt met zijn hart zingt, ook al is het dan technisch niet perfect. Technische perfectie is heel knap, maar gaat vaak ten koste van de emotie. En ja, smaken verschillen, maar ik weet wel waar ik de voorkeur aan geef...

0 Reacties op Inspiratie:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint