Lysan Zanglespraktijk - Zanglessen voor wie iets nieuws uit de eigen stem wil halen
Docent: Lysan van Winden, zangpedagoog en mezzosopraan
 
 

voor info over de cd Sibylla Rhenensis: zie verderop op deze pagina
 

Na enkele jaren in de journalistiek werkzaam te zijn geweest, kreeg ik op mijn 25e mijn eerste zangles, en binnen enkele maanden was me duidelijk dat ik hierin verder wilde. Ik volgde mijn opleiding onder meer aan de Schumann Akademie en het Utrechts Conservatorium. Al tijdens mijn studie ontdekte ik hoeveel plezier ik aan het lesgeven beleefde. Vanaf 1997 heb ik mijn eigen lespraktijk. Na mijn opleiding ging ik me verdiepen in yoga en meditatie, en ik volgde cursussen op het gebied van Alexandertechniek en stemexpressie. Ook volgde ik een workshop bij Jan Kortie. Kennis uit deze cursussen pas ik met regelmaat toe in mijn lessen.   
Werkzaamheden en ervaring 


Samen met het door mij opgerichte ensemble Opera Eigen Wijs verzorgde ik programma’s met verhalen, poppenkast en klassieke muziek voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In het Mozartjaar 2006 boekten we groot succes met het programma Rosina en de Vogelman waarin de (vertaalde) operamuziek van Mozart centraal stond.   
Op zondag 23 maart 2014 presenteerde ik mijn eerste cd: Sibylla Rhenensis, met liederen van Hildegard van Bingen.
De cd kost € 20. Voor bestellingen: stuur een e-mail

O beata infantia
zang en harp
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Meer Hildegard
 
Een kunstzinnig vak beoefenen kan niet zonder zelf inspiratie bij anderen op te doen.
Ik raak geïnspireerd door:

alt Natalie Stutzmann zingt delen uit het Stabat Mater van Vivaldi
sopraan Hana Blažíková en countertenor Kangmin Justin zingen Pur ti miro van Claudio Monteverdi - het eerste liefdesduet uit de muziekgeschiedenis

Overigens ben ik nog steeds af en toe in mijn oude vak actief. Ik schrijf columns, maar ook programmateksten bij klassieke concerten. Verder publiceer ik incidenteel korte verhalen, interviews en andere artikelen, en werk met enige regelmaat als tekstcorrector en eindredacteur.
programmaboekje Renaissance Quartet


Van Bach naar jazz.doc (DOC — 35 KB)
programmaboekje Van Bach naar Jazz


- als zangeres bij een bruiloft, doop of uitvaart of andere bijzondere gelegenheid - zowel solistisch met eigen harpbegeleiding, als ook begeleid door een pianist of organist naar uw keuze
Tarieven op aanvraag
 
  
(Paul Valéry, Frans dichter, 1871-1945)
 
 
 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint